Belangrijke melding VAN 3 TOT EN MET 22 AUGUSTUS WORDEN ER GEEN BESTELLINGEN VERZONDEN. NA 22 AUGUSTUS WORDEN LOPENDE BESTELLINGEN VERZONDEN. Voor actuele voorraad, aanvraag offerte en afhalen materialen kunt u het beste langskomen in de showroom te Lemmer tijdens openingstijden ( google ) Door de enorme vraag kunnen bestellingen van 5 tot wel 15 werkdagen duren. Afhankelijk van lopende voorraad. Hou hier rekening mee met bestellen.

Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
0
  • Gratis verzending vanaf € 750,-

Hoeveel kW heb ik nodig ?

Capaciteit airco berekenen

Hoe berekent u de capaciteit van een airco

Hoeveel koel vermogen in kW is nodig voor de ruimte die u wilt koelen is met onderstaande uitleg in stappen uit te rekenen. Voor het koelen is standaard 30 tot 50 Watt vermogen nodig per kubieke meter. Dit een vereenvoudigde capaciteitsberekening. Ook dient u rekening te houden met de ruimte welke de airco moet koelen en of deze ruimte bijvoorbeeld veel glas bevat of voorzien is van een plat dak. Mocht u twijfelen neem dan contact op via [email protected] We helpen u graag verder.

 

Capaciteit airco berekenen kw/btu

Koelcapaciteit airco berekenen

Het kW benodigde koelvermogen van een ruimte is de capaciteit die het airco systeem moet kunnen leveren om een ruimte goed te kunnen koelen. Bij het kopen van een airco is het belangrijk goed te weten wat de koellast is van de ruimte die u wilt gaan verkoelen. De berekening van de koelcapaciteit is vrij gecompliceerd en afhankelijk van onder andere de toepassing van de ruimte. Als er meer mensen in een ruimte werken, er veel glas verwerkt is in de gevel en of voorzien is van een plat dak kan dit van grote invloed zijn op de warmtelast. Heeft u vragen over de berekening, neem dan contact met ons op door hier te klikken.

 

Vereenvoudigde berekening koelcapaciteit

Een vereenvoudigde manier op de koelcapaciteit of het koelvermogen van een airco te bereken kunt u eenvoudig uitrekenen met onderstaande 3 stappen.

 

Bepaal de inhoud van de ruimte

De inhoud van een ruimte berekent u door lengte x breedte x hoogte vermenigvuldigen. Voor een ruimte van 5 meter lang, 4 breed en 2,5 meter hoog komt u dan op:

Inhoud ruimte: 5 x 4 x 2,5 = 50 m3

 

Bepaal de warmte factor van de te koelen ruimte (s)

Grofweg worden er drie maten aangehouden als factor voor een ruimte:

Koelcapaciteit berekenen

Om de koelcapaciteit te berekenen vermenigvuldigt u de inhoud van de ruimte (stap 1) met de warmtefactor (stap 2). U krijgt dan de benodigde capaciteit voor de te koelen ruimte in Watt.

Bijvoorbeeld: een ruimte van 5 meter lang, 4 breed en 2,5 meter hoog met een plat waar veel mensen werkzaam zijn aan de computer.

Om de ruimte goed te koelen heeft u dus een airco nodig van minimaal 2500 Watt, ook wel 2.5 kW (2500/1000).

Het vermogen van een airco wordt ook wel gemeten in BTU/uur (British Thermal Unit), hierbij is 1 Watt gelijk aan 3,4121 BTU/uur. In bovenstaand voorbeeld komen we dan uit op 2500 x 3,4121 = 8530,25 BTU.

Dus dan kiest u voor een 2.7 kW oftewel 9000 BTU airco

Neem contact op